• SKIN BASIC 101,  SKIN TYPE

    SKIN 101 : Jenis Kulit (Skin Type) & Bagaimana Nak Tentukan part 1

    Pernah tak try satu produk skincare yang viral, banyak testimonial bagus, rating gempak tapi bila try dekat muka kita sendiri, tengok macam takde apa-apa effect pon kat muka kita? Tak pon produk yang kita try tu menyebabkan muka kita jadi teruk? Kalau pernah alami dua-dua situasi macam ni, most probably produk yang kita pakai tu sebenarnya tak sesuai dengan kulit kita. Biasa kita dengar atau baca yang kita kena pilih produk skincare yang bersesuaian dengan jenis kulit kita. Tapi sebelum nak pilih produk yang sesuai dengan jenis kulit kita, pernah tak buat test kat kulit kita paling kurang sekali dalam seumur hidup untuk tahu jenis kulit kita yang sebenar? Produk…